Wie is Conny?

Conny 4-luik uitgesneden (4)

‘Niks voor niks in het leven, maar als je er staalhard voor gaat, lukt het wel!’

De meesten onder jullie kennen me ondertussen al wel.

Ik ben de dochter van Clement Moons en Maria Goossens, zus van Katleen. Mijn ouders waren tuinbouwers op de Maldersesteenweg in Sint Jozef, aan het baantje van de waterwinning. In de vakanties werkten we mee. Mijn lagere school volgde ik in Malderen. Daardoor ken ik ook Malderen goed en heb ik er toch een wat specialere band mee. Mijn humaniora deed ik aan het St. Theresiacollege in Kapelle-op-den-bos.

Aan de Universiteit Antwerpen haalde ik een diploma rechten en een master in het ondernemingsrecht en recent nog een attestatie cassatie-advocaat in strafzaken. Nadien deed ik mijn stage als advocaat aan de balie van Dendermonde. Ik heb er aansluitend mijn eigen advocatenkantoor opgestart. Tijdens de dag doe ik mijn consultaties dus voornamelijk in Dendermonde. Clienten uit de regio Londerzeel ontvang ik ook ’s avonds bij me thuis op de hoek van het Zwaantje en de Maldersesteenweg.

In 2006 werd ik verkozen als gemeenteraadslid en mede dankzij een mooie electorale score werd ik meteen schepen. Ik ben mijn toenmalige kiezers daarvoor nog steeds heel dankbaar. Ik werd dus Schepen voor Welzijn, Volksgezondheid, Jeugd en Sport, Huisvesting, Sociale Woningbouw en Senioren. Het was een boeiende tijd en ik ontdekte in die 6 jaar onze gemeente tot in de kleinste details. Ik deed veel ervaring op en leerde vooral te luisteren naar de man in de straat: aan- en meevoelen waar het voor de verenigingen, de burger kortom onze ganse gemeente om gaat.

Ik durf gerust stellen dat ik, gelet op mijn ervaring, groot-Londerzeel met zijn centrum, Sint-Jozef, Steenhuffel en Malderen, met al zijn troeven en pijnpunten door en door ken en elk deel ervan ligt me nauw aan het hart.

In 2012 behaalde LWD met een fantastische lijst en compleet nieuw in het politiek landschap, een monsterscore van 7 zetels of ruim 26% van de uitgebrachte stemmen. Tot op vandaag hebben we kritisch waar nodig, steunend waar mogelijk en innoverend als het kan oppositie gevoerd.

Samen met Bert Mertens, mijn echtgenoot, heb ik een 9-tal jaar in Steenhuffeldorp gewoond. Zeg maar het excentrieke deel van onze gemeente: ik heb er omwille van zijn eigenheid bijzonder graag gewoond.

Mijn man Bert, heeft een bloeiend tuinbouwbedrijf in Puurs. Via hem heb ik nog steeds een directe voeling met de land- en tuinbouw waarmee ik ook ben opgegroeid, maar laat ons zeggen vooral met de middenstand in het algemeen. Ik ben mede daardoor ook nog steeds bestuurslid van de Landelijke Gilde Londerzeel en lid van Unizo Malderen, OGL, KVLV.

Ondertussen hebben we twee kinderen, Mathieu en Maxime. Ik moet er niet bijvertellen dat de komst van deze twee kleine rakkers een ommezwaai betekende voor onze huiselijke organisatie. Gelukkig kan ik op veel steun rekenen van Bert en mijn ouders om een aantal taken die met huishouden en kinderen te maken hebben op zich te nemen. Dankzij hem en mijn vaste medewerkers op kantoor kan ik voldoende tijd vrijmaken om me in te zetten voor onze gemeente.

Heel persoonlijk kan ik mezelf omschrijven als iemand die graag onder de mensen komt en op tijd en stond zich eens deftig amuseert en geniet. Professioneel ben ik een teamspeler met een sterk empathisch vermogen, zeg maar gevoelig, met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel waarbij ik de zaken liefst kordaat aanpak, een doorbijter, en voor zover realistisch, graag ‘out-of-the-box’ denk.

Mijn moto: ‘Niks voor niks in het leven, maar als je er staalhard voor gaat, lukt het wel!’

Klik hier om door te gaan naar de interviews met onze kandidaten: