Week van de Vrije Tijd: Afboording aan atletiekpiste Schaselberg Londerzeel voor duurzamer gebruik

1 mei 2022 – Van 1 tot 8 mei is het Week van de Vrije Tijd. Een moment voor mensen om meer stil te staan bij hoe ze hun vrije tijd invullen. Naar buiten gaan en bewegen blijft een fijne en gezonde optie. In Londerzeel kan dat op de atletiekpiste van Schaselberg. Aan die piste werd onlangs een afboording voorzien in de vorm van een raster van 110 cm hoog. Zonder afboording zou de piste sneller beschadigd worden en dus minder lang meegaan.

Beschadiging van de piste

In 2017 werd het buitensportcentrum Schaselberg aangelegd. Een infrastructurele tekortkoming die al snel aan het licht kwam? Er was geen vorm van afboording voorzien voor de atletiekpiste. Daardoor werd de piste te pas en te onpas gebruikt als doorsteekplaats om naar de achterliggende site te gaan, met beschadiging van de piste als gevolg.

Schepen Dimitri Robbyns licht toe: “De afboording werd gedaan met het oog op goede verzorging van de site en hoe meer je het afwerkt hoe langer onze clubs er geniet van kunnen hebben.” 

Burgemeester Conny MOONS vult aan dat het duurzamer en veiliger moest:
“Het aanbrengen van signalisatie bracht geen oplossing. Daarom werd, met het oog op de duurzaamheid van de atletiekpiste en de veiligheid, extra budget voorzien voor de aankoop van de afboording”.

De oplossing: rasterwerk
De oplossing kwam er in de vorm van een dubbeldraads rasterwerk van 110 cm hoog. Verder werden er ook twee poorten voorzien om het voetbalterrein makkelijk te bereiken bij geval van grasonderhoud of andere werkzaamheden.

schepen van sport Dimi Robbyns en burgemeester Conny Moons