Het Centrum Algemeen Welzijnswerk Halle Vilvoorde heeft nu ook een vestiging in Londerzeel.

Wie met vragen en bezorgdheden zit over welzijn kan voortaan dichter bij huis terecht. Iedereen heeft het wel eens moeilijk, dat hoort bij het leven, maar er zijn ook momenten waarop het niet meer lukt en dan heb je recht op goede hulp.

Het C.A.W. zet namelijk in op laagdrempeligheid. Naast de fysieke afdeling blijven de medewerkers ook bereikbaar via chat, mail en telefoon. ‘Maar met een locatie in de Eerstelijnszone regio Grimbergen, waartoe ook Londerzeel behoort, komen we nog meer tegemoet aan de noden in dit werkingsgebied’, vult C.A.W-coördinator Patrick Sanchez aan.

Ook burgemeester Conny Moons (LWD) is ontzettend enthousiast over de komst van het C.A.W.

‘We zien meteen al heel wat pistes voor een nauwe samenwerking met onze eigen diensten, dat is nodig want de problemen rond welzijn nemen in deze corona-tijden alleen maar toe.’, zegt burgemeester Conny Moons (LWD). ‘Dit wordt ongetwijfeld een zeer hechte en zinvolle samenwerking’.

‘Zeker het vermelden waard’, voegt algemeen directeur C.A.W, Shari Robijns graag toe, ‘is dat ook het J.A.C, voor jongeren tussen 12 en 25 met vragen en kopzorgen, in Londerzeel actief zal zijn.’

‘Op deze manier zal iedereen die het nodig heeft nu ook in onze eigen gemeente terecht kunnen met persoonlijke moeilijkheden, administratieve of juridische problemen, problemen in het gezin maar ook slachtoffers van geweld, misbruik of verkeersongevallen’ besluit schepen Van den Broeck.

Details over hoe de medewerkers te bereiken, volgen zeer binnenkort op de website van het C.A.W. en van de gemeente Londerzeel, maar de plek waar het C.A.W. neerstrijkt, is het voormalige O.C.M.W-gebouw aan de Mechelsestraat.

Op de foto: Patrick Sanchez – teamcoördinator, Els Van den Broeck – schepen voor welzijn, Shari Robijns – algemeen directeur C.A.W