Londerzeel zorgt voor licht in de duisternis met Winterhappening

Op zaterdagavond 27 november werd met de Winterhappening het startschot gegeven van de eindejaarsperiode in Londerzeel. Dat ging gepaard met het aansteken van de kerstverlichting door de kinderburgemeester en het college en met een hapje, drankje en dansbare sfeermuziek op de Markt.

Een hart onder de riem voor horeca

De Winterhappening is een samenwerking van Gemeente Londerzeel met de lokale horeca Café De Palm, Café-Bar ’t Centrum, Bistro CanBe65 en The Boxx. Zo moedigt Londerzeel bewoners aan om uit hun kot te komen op een veilige manier.

“Met dit event willen we de lokale horeca steunen, zeker in deze moeilijke tijden met allerlei coronamaatregelen.” duidt schepen van Lokale economie Veerle Pas. “Dat maakt deel uit van het detailhandelsplan waarmee we levendige dorpskernen creëren, waar het gezellig winkelen en vertoeven is.”

Verlichting en warmte voor inwoners

Londerzeel zorgt ook, iets vroeger dan normaal, voor licht in de duisternis door het aansteken van de kerstverlichting. “We verlichten de donkere dagen met sfeervolle eindejaarsverlichting boven de winkelstraten in alle dorpskernen. Mensen mogen opnieuw minder doen deze periode en grijpen terug naar wat wel nog kan. Wandelen en buiten samenzijn bijvoorbeeld. Die activiteiten willen we, door verlichting en sfeer, zo aangenaam mogelijk maken. Daarom dat we deze dit jaar al eind november aansteken”, vertelt burgemeester Conny Moons.

Kinderburgemeester Lemlem Spiessens zorgde, samen met het college, voor het aansteken van de kerstverlichting. Naast eindejaarsverlichting zal tussen 13 december en 9 januari kerstmuziek voor de nodige sfeer in de winkelstraten zorgen.

Dansbare plaatjes en animatie

Naast een heerlijk en hapje van de lokale horeca stond er ook muziek op het programma. Vinyl on Wheels, een discobar op wielen, zorgde voor dansbare sfeermuziek. Een feeërieke animatie-act door een led-elfje maakt de avond compleet.

Coronamaatregelen

Bezoekers van de Winterhappening volgden de geldende coronamaatregelen. Zo was het parcours afgesloten en enkel toegankelijk met geldig COVID Safe Ticket.


Burgemeester Conny Moons, schepenen Els Van den Broeck, Dimitri Robbyns en Greet Segers heffen samen met kinderburgemeester Lemlem Spiessens, Kim Van den Elsen (Café-Bar ’t Centrum) en Gregory Camerlinck (Café-Bar ’t Centrum) het glas op een sfeervolle Londerzeelse eindejaarsperiode.