Londerzeelse ‘Babbeltafels’ gaan opnieuw van start.

22 september 2021 Londerzeel gaat opnieuw van start met haar ‘Babbeltafels’. Dankzij dit initiatief krijgen anderstalige Londerzelenaars de kans om Nederlands te oefenen.  Omdat de Babbeltafel plaatsvindt in onze gemeentelijke bibliotheek, kunnen de kinderen die meekomen, aansluiten bij de Voorleesbus.

Nu stilaan weer wat activiteiten mogen en kunnen opgestart worden, zullen ook de Babbeltafels in Londerzeel opnieuw georganiseerd worden.

Deze Babbeltafels bestaan al enkele jaren en worden voortaan georganiseerd vanuit de Dienst Samenleving.

Schepen voor integratie, Els Van den Broeck (LWD) legt uit: ‘Met de Babbeltafels willen we anderstalige inwoners de kans geven om op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal te oefenen, een soort van praatcafé zeg maar. We kunnen hiervoor rekenen op een kostbare groep vrijwilligers die het initiatief ondersteunen.’

Met elkaar in gesprek gaan over een bepaald thema, samen koken, een Nederlandstalige film kijken, een bezoek brengen aan de brandweer of een spel spelen, het zijn maar enkele activiteiten die ook dit werkjaar op de agenda zullen staan.

Het initiatief is gericht op volwassenen maar elke laatste woensdagnamiddag van de maand zijn ook kinderen van 2,5 tot 12 jaar welkom.

‘Omdat de Babbeltafel plaatsvindt in onze gemeentelijke bibliotheek, kunnen de kinderen die meekomen, aansluiten bij de Voorleesbus. Daar luisteren ze naar het verhaal dat wordt verteld en sluiten ze nadien aan bij de knutselactiviteit.’, vertelt schepen Greet Segers (CD&V), bevoegd voor de bibliotheek.

‘Hiermee slaan drie diensten de handen in elkaar – onze vrijwilligerswerking, de bib en dienst Samenleving – en creëren we een mooi aanbod voor wie onze taal in een ontspannen sfeer wil oefenen.’, voegt burgemeester Conny Moons (LWD) enthousiast toe.

Na de kinderen die tijdens de Zomerschool met onze taal aan de slag gingen, is het vanaf oktober opnieuw de beurt aan de volwassenen.

Afspraak in de gemeentelijke bibliotheek, elke tweede dinsdag van de maand van 19.30u tot 21u (enkel volwassenen) en elke laatste woensdag van de maand van 14u tot 15.30u (met activiteit voor kinderen).

De Babbeltafel is gratis, inschrijven hoeft niet en iedereen is welkom!

Schepen voor welzijn Els Van den Broeck (LWD) en schepen voor onderwijs Greet Segers (CD&V) in de Londerzeelse bib.