Koppels kunnen voortaan hun “ja-woord” ook in openlucht geven

1 juli 2021 – Enkele maanden geleden keurde de Londerzeelse gemeenteraad het principe goed dat trouwen ook in openlucht zou mogen. Nu werden de praktische modaliteiten uitgewerkt.  Vanaf juli kunnen koppels er daadwerkelijk voor kiezen om hun huwelijksbeloften ook buiten de trouwzaal van het Administratief Centrum af te leggen.

Verschillende gemeenten boden al de mogelijkheid aan om ook buiten het gemeentehuis te huwen. Ook de Londerzeelse gemeenteraadsleden beslisten unaniem om deze optie aan te bieden.

Burgemeester Conny Moons (LWD) legt uit welke mogelijkheden men voortaan heeft: “Ofwel kiest men om de plechtigheid te laten doorgaan in de gebruikelijke trouwzaal, ofwel buiten op het terras op de 2de verdieping van het Administratief Centrum, ofwel op een grasveld in de Groene Long achter het Administratief Centrum.  In alle gevallen voorzien we een ceremonie met aansluitend een receptie voor 40 genodigden. Een koppel kan er ook voor kiezen om deze drink uit te breiden tot maximaal 80 personen mits een extra retributie.”

Een huwelijksdatum kan tot 30 dagen op voorhand aangevraagd worden. Kiezen voor de Groene Long kan enkel op vrijdagnamiddag of zaterdagvoormiddag in de periode van 1 mei tot 30 september. De trouwers dienen daar zelf voor het nodige materiaal te zorgen en er kan slechts één plechtigheid per dag plaatsvinden. Bij slecht weer kan in overleg met de dienst burgerlijke stand besloten worden om de locatie alsnog te wijzigen naar de trouwzaal.

Conny Moons geeft nog mee dat ze hoopt op een zonnige zomer en dat ze ernaar uitkijkt om het eerste bruidspaar in openlucht te mogen verwelkomen.