Londerzeel stelt studiebureau aan voor definitieve herinrichting kruispunt Plas-Zwaluwstraat

22 juni 2021 – Reeds jaren is het kruispunt van Zwaluwstraat met Plas/Steenhuffelstraat aan restaurant Tong Sing Wok  een doorn in het oog van iedereen die van Steenhuffel naar Malderen rijdt. Heel die tijd zorgen voorlopige betonblokken er voor een niet echt fraaie, maar vooral ook gevaarlijke situatie. Het gemeentebestuur grijpt nu in.

Burgemeester Conny Moons (LWD) en Schepen Greet Segers (CD&V) lichten toe: “De herinrichting van dit gevaarlijk kruispunt stond van bij de start van deze coalitie ingeschreven in ons meerjarenplan. Een recent ongeval, waarbij een motorrijdster helaas zwaargewond werd, doet ons deze plannen naar voor trekken.”

Verkeerstechnisch lijkt een rotonde de beste en veiligste oplossing, maar de concrete inplanting verdient eerst een grondige analyse. Daarom werd een gespecialiseerd studiebureau aangesteld om een concreet plan uit te werken. Met dat plan dan een aannemer geselecteerd worden, die vermoedelijk in de loop van 2023 kan starten met de uitvoering van de werken.

Schepen van mobiliteit Dimi Robbyns (LWD) besluit: “De heraanleg van dit kruispunt is eigenlijk een voorafname uit het globale mobiliteitsplan waar we momenteel aan werken. Tegelijkertijd maken we de Zwaluwstraat ook veiliger voor fietsers. Dit alles past binnen de totaalvisie op de verkeersstromen binnen en tussen de Londerzeelse deelgemeenten en buurgemeente Buggenhout. ”

op de foto (vlnr) : Schepen Greet Segers (CD&V), burgemeester Conny Moons (LWD) en schepen Dimi Robbyns (LWD)