Ook in coronatijden valt er altijd wat te beleven dankzij ‘Lonnesielse zomer’

17 juli 2020 – Londerzeel is klaar voor een zomer in eigen gemeente. Het gemeentebestuur beloofde zijn inwoners een warme Lonnesielse zomer en die ging van start met twee terrasconcerten in Londerzeel centrum.

“Het zomerprogramma is ingedeeld in vier blokken”, zegt burgemeester Conny Moons (LWD). “Lonnesiel ontmoet zet de leukste plekjes van Londerzeel in de verf. Deze werden aangeduid op een zomerplan dat gratis kan afgehaald worden in Bib Londerzeel en het Administratief Centrum. Banken werden omgetoverd tot babbelbanken en ook de speeltuintjes werden versierd met vrolijke stickers.”

Lonnesiel beweegt zet de inwoners aan hun sportieve kant te tonen onder andere op een bikepark en een zeskamp georganiseerd onder de titel ‘Fitality Trailer Cup’. Lonnesiel geniet brengt inwoners bij elkaar met intieme terrasoptredens in tal van horecazaken. Daarnaast zijn er twee wedstrijden om de lokale economie een duw in de rug te geven.

Schattenjacht in dorpskernen

Lonnesiel speelt helpt de kinderen een leuke zomer te beleven”, gaat de burgemeester verder. “De interactieve tentoonstelling van illustrator Leo Timmers werd naar de Bib gehaald. De jaarlijkse schattenjacht van Vlieg gaat dit keer niet door in de Bib. De opdrachten werden opgesteld in alle dorpskernen en ieder kind kan gratis deelnemen. De kinderen uit Londerzeel kregen ondertussen ook een gratis doeboekje en worden uitgenodigd om hun eigen buurt te kleuren.”

De Lonnesielse zomer zijn tal van initiatieven die gebundeld werden op de website www.londerzeel.be/lonnesielse-zomer.

Het Nieuwsblad 17 juli 2020 – JHP – https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200716_93691120

Burgemeester Conny Moons en schepenen bij één van de levensgrote fotokaders.