Gemeente investeert in herbruikbare bekers voor jeugdverenigingen

24 januari 2020 – Sinds 1 januari mogen wegwerpbekers niet meer gebruikt worden op evenementen.  Via de Jeugd Adviesraad (JAL) vroegen de jeugdverenigingen ondersteuning aan de gemeente om te voldoen aan deze nieuwe Vlaamse wetgeving. Het bestuur wenst hieraan tegemoet te komen ondanks de moeilijke financiële situatie van de gemeente.

Dimi Robbyns, schepen van jeugd, licht toe: “Binnen het jeugdsubsidiebudget hebben we een bedrag van 4550 euro kunnen vrijmaken.  Hiermee doen we een groepsaankoop voor herbruikbare bekers.  Zo zal elke jeugdvereniging kunnen rekenen op 600 kwalitatieve bekers. Deze kunnen ze dan gebruiken voor hun interne werking, op kamp en bij kleinere evenementen.”

Een deel van het vrijgemaakte geld gaat ook naar Jeugdhuis Onder den Toren. Schepen van milieu Leen Van Aken verklaart: “ ODT wenst een uitleendienst voor herbruikbare bekers op te starten. Met hulp van Palm Breweries beschikken ze al over een ruim gamma standaardbekers. De gemeente wil hun dienstverlening versterken door mee te investeren in herbruikbare wijnglazen en opbergboxen om de bekers op duurzame, hygiënische en veilige manier te bewaren en te vervoeren.”

Voor grotere evenementen kunnen alle verenigingen vanaf maart ook beroep doen op Incovo om bekers te huren en te laten reinigen.