Koen Zwetsloot volgt Piet Buelens op als gemeenteraadsvoorzitter

24/09/2019 Vanaf de gemeenteraad van 24 september neemt de 28-jarige Koen Zwetsloot (LWD) het voorzitterschap van gemeente- en OCMW-raad over van zijn 82-jarige partijgenoot Piet Buelens.  Piet, een gewezen leraar en journalist, geeft meer uitleg: “Sinds het begin van deze legislatuur ben ik aangesteld als voorzitter. Het was van bij aanvang de bedoeling dat Koen me na bepaalde tijd zou opvolgen.  Ik heb deze rol de afgelopen periode graag en met veel verantwoordelijkheid uitgevoerd, maar vind dat op een gegeven moment de jeugd het dient over te nemen.  Politiek gaat immers vooral over hun toekomst.”

Koen is boekhouder van beroep en in Londerzeel alom gekend vanwege zijn jarenlange engagementen in de Chiro, de jeugdadviesraad (JAL), toneelgroep Fragment en jeugdhuis Onder de Toren (ODT).  Hij behaalde bij de verkiezingen in oktober vorig  jaar maar liefst 831 voorkeurstemmen en veroverde zo een zitje in de gemeenteraad. Ondanks het feit dat hij een geboren en getogen londerzelenaar is, kreeg Koen bij zijn geboorte de Nederlandse nationaliteit mee. Net voor deze zomer werd hij tot Belg genaturaliseerd en vanaf dan heeft hij ook officieel toegang tot uitvoerende mandaten, zoals het voorzitterschap van de gemeenteraad.

Koen vertelt: “Als nieuw gemeenteraadslid was ik blij dat ik eerst de kans kreeg om me enkele maanden in te werken alvorens de rol van voorzitter op te nemen.  Ik ben Piet ongelooflijk dankbaar dat hij me gedurende die periode op sleeptouw nam en me voorbereidde op deze stap.  Dankzij deze steun ben ik er nu helemaal klaar voor. Ook in de toekomst zal Piet, die uiteraard gemeenteraadslid blijft, zijn uitgebreide dossierkennis en ervaring blijvend ten dienste stellen.  Een dikke pluim voor Piet en proficiat voor het geleverde werk!  ”