Tegen de zomer kunnen honden en hun baasjes terecht op eerste hondenweide in Londerzeel

22 april 2019 – Het schepencollege heeft het startschot gegeven voor de inrichting van een hondenweide op Londerzeels grondgebied.  Burgemeester Conny Moons licht toe: “Onze beleidsploeg is sinds het begin van deze legislatuur op zoek gegaan naar geschikte plaatsen om hondenweiden in te richten.  Niet elk braakliggend terrein is hiervoor immers geschikt.  Toch vonden we vrij snel een eerste locatie en dit als het ware ‘onder onze neus’. In de Groene Long, achter het Administratief Centrum, bleek een bestaand grasveld van ongeveer 10 are de juiste kenmerken te bezitten.” 

Leen Van Aken, schepen van dierenwelzijn, is al even enthousiast: “Zo’n hondenlosloopweide is een speeltuin waar sociale honden zich volop kunnen uitleven. En eigenlijk is het veel meer dan dat. Het is ook een ontmoetingsruimte voor hun baasjes, hetgeen het samenhorigheidsgevoel in onze gemeente ten goede komt. Daarom wouden we hier prioritair op inzetten. Doordat het gras al mooi staat, kunnen we de afbakening en uitrusting snel aanvatten. Zo zullen inwoners met hun honden al tegen de zomer kunnen genieten van deze eerste ingerichte hondenweide.”

Op de foto : Burgemeester Conny Moons met schepenen Leen Van Aken, Els Van den Broeck en Veerle Pas en gemeenteraadslid Christine De Smedt op de toekomstige hondenweide achter het Administratief Centrum