Sociale Kruidenier opent deuren op nieuwe locatie

29 maart 2019 – Sinds 28 maart vind je de “Buurtwinkel” (vzw Sociale Kruidenier) op de voormalige OCMW-site in de Mechelsestraat.  Vrijwilligers en de Gemeentelijke Technische Dienst sloegen de handen in elkaar om de verhuis in een recordtempo te realiseren. Het resultaat mag er zijn: een aangename ruimte waar klanten, die het financieel moeilijker hebben, kwalitatieve producten kunnen kopen aan sterk verminderde prijzen. De buurtwinkel is meer dan louter een winkel.  Het is tegelijkertijd een ontmoetingsplaats waar mensen uit de doelgroep hun isolement doorbreken.  En waar ze, genietend van een lekkere kop koffie, samen met anderen gezellig kunnen bijpraten alvorens hun boodschappen te doen.  

Op de foto : Schepen voor Sociale Zaken Els Van den Broeck (3de van links) met enkele vrijwilligers die de verhuis mogelijk maakten